Ontstaan van Yooswim

Puzzel in zwembad

Yooswim is opgericht door Yolanda van Rossum. Naast haar vader heeft Yolanda in verschillende zwembaden lesgeven. In 1977 heeft ze haar diploma zwemonderwijzer van de KNZB gehaald.

Yolanda heeft in de jaren daarna in diverse zwembaden gewerkt als locatiemanager en zwemonderwijzer. Met de ervaringen die ze daar heeft opgedaan, volgde ze haar passie voor zwemonderwijs en is ze haar eigen bedrijf gestart. "Ouderwetse" kwaliteit en individueel passend bij het kind staan hierbij centraal.

Met dit in gedachten is de lesmethode van YooSwim ontstaan.

In 2018 is Yolanda overleden, maar in haar nagedachtenis hanteren wij deze lesmethode nog steeds, omdat ook wij vinden dat het de meest geschikte manier is om kinderen op een speelse en uitdagende manier te begeleiden naar het Zwem-ABC.

Ieder kind is uniek

Kinderen begeleiden in het beleven van de waterwereld is een grote uitdaging voor YooSwim. Ieder kind is uniek en zal dan ook van daaruit begeleid worden. Vanuit dit principe wil YooSwim dan ook de lessen verzorgen. Kinderen begeleiden die niet in reguliere zwemlessen passen en toch juist deze kinderen leren zwemmen is helemaal op ons lijf geschreven. Je ziet de laatste jaren steeds vaker dat kinderen tussen wal en schip raken. Dit, omdat de groepen te groot zijn en/of omdat er niet voldoende tijd is.

Het Team

^